Suomi on pitkä ja kapea maa. Taas sen huomasin; pohjoisessa on lunta ja reilusti pakkasta, minulla kukkii vielä pelargonia parvekkeella eikä lumesta ole tietoakaan. Tai nyt on luvassa, uhkana sanoisin enemminkin. Niin ihanaa kuin lumi onkin, tahtoisin sen tulevan vasta vähän ennen joulua. Kaikki se vaiva, autonikkunan raappaminen, liukkaus ja hmmm..siinäköhän se oli kaikki vaiva. Hyväosaisen nitinää.

Pisti kuitenkin miettimään mennyttä kesää, yhtä niistä monista. Mukava kesä. Määräaikaisen vuokrasopimuksenikin sain muutettua toistaiseksi voimassaolevaksi. Byrokraatin lasisilmään tuli inhimillinen pilke, saivartelivat parin sadan vuoksi. Nyt vois vaikka sisustaakin. Sisusta, pöh..ostaa ainakin ehjän sohvan ja viimeinkin luopua tuosta "kirja"hyllystä, josta en ole tässä asunnosta pitänyt lainkaan.

Mukava suunnitella tulevaa. Suunnittelussa olen vahva, siihen käytän aikaa ja eforttia. Toteutus laahaa. Vähän kuin nuo kesän aikana otetut valokuvat. Liki kaikki setvimättä, kuvankäsittelyn opettelu kovasti suunnittelilla. Suuria haaveita kuvien suhteen, enkä vielä ole edes tulostinta viitsinyt hankkia. Työnantajaa olen siinä vielä hyödyntänyt. Mutta kuvia tulee lisää, päivittäin, kymmenittäin mitä ihmeellisimmistä asioista. Kun ajelin Joensuuhun... satoja kilometrejä suoraa kutostietä, tien yli lennähti matalalla kolme upeaa joutsenta. Ainoa ajatukseni oli, että harmi kun en kuvaa saanut. Pikkasen on tauti päällä!

Hiukan summailin kesän juttuja kuvien kautta. Suomea kiertelimme, ajelimme pieniä teitä ja pysähdyimme mitäihmeellisimmissä paikoissa. Suomessa riittää ihmeteltävää.

Joku oli sitä mieltä, että Imatran koski on hauskemman näköinen ylösalaisin vaijerissa kiitäen

Vesi on rauhoittava elementti

Samoin vedenraja...veteen piirretty viiva...

Rautasulka 2009

Mikäs on helteellä parempaa janoon kuin yksi huurteinen pittoreskilla pihalla

 

Hetki ennen sadetta

Puutunut norsu?

Suomellakin on historia