Päivä meni eikä meinannut, kaunis mutta kylmä. Kaupassakin tuli käytyä ja kun tarjolla oli tuoreita ahvenia, ei päätöstä tarvinut kauan miettiä. Seuraksi nappasin kesäkurpitsan. Muuta olikin sitten kotona.

Maukasta oli

Kesäkurpitsoilla ohje meni jotenkin näin;

1 kesäkurpitsa halkaistuna ja lusikalla siemenosa pois kaavittuna.

1 porkkana ja 1 helmisipuli sekä 1 valkosipulinkynsi kaikki hienoksi kuutoituna.

voita nokare, eiliseltä jäänyt tarapaca valkkarin tilkka ja vajaa desi kuohukermaa.

mausteina hieno merisuola, rouhittua mustapippuria sekä tupsaus muskottipähkinää.

pinnalle kourallinen cheddaria tais olla savusemmosta, mutta kermaisen sopi mainiosti

sulattelin voin kasarissa ja kuullottelin porkkana sipulisilppua hetken, lisäsin kurpitsansisushakkeluksen ja freesailin vielä hetken. Lorautin valkkaritilkan ja annoin kiehua, kunnes kaikki neste haihtui. Lisäsin kuohukerman ja keittelin viitisen minuuttia. Maustoin, jaoin kaavittuihin puolikkaisiin, peitin juustoraastella ja laitoin uuniin. Uunin lämpö 175C ja reilu puolisen tuntia meni, kun pinta oli kauniin värinen.

Seuraksi laitoin ahvenet toiseen vuokaan, niihin laitoin

3 ahventa, yhteispaino reilu puolisen kiloa

suolaa ja pippuria (valko+sichuaninpippureita muutama morttelissa rouheeksi )

thaibasilikaa, tuoretta meiramia, 1 lime ja mangokuutioita juomalasillinen, kun olivat jääneet kuleksimaan jääkaappiin.

ja se loppu valkkari eli ehkä pari desiä.

Pyyhin ahvenet päältä ja laitoin basilikan vatsaan. tein viiltoja pintaan hieroin suolaa pippurirouhetta pinnalle, rosmariininneulasia ripottelin sinne tänne ja painelin viiltoihin. Puristin puolikkaan limen mehun kalojen pintaan ja toisen puolikkaan lohkoin mukaan vuokaan. Kaadoin viinin ja laitoin kurpitsojen kanssa uuniin. eli sama 175C ja reilu puoli tuntia.

Kokonaisena syötävä kala on hitaasti syötävää ruokaa, lapset karsastavat ruotoja ja itsekin nyt manailin niitä. Tarttee jo syödessäkin vissiin kaivaa silmälasit, ähhh

Ei ruokaa ole vaikea tehdä, varsinkin jos tietää mitä tekee, sanoi mun isäni usein. Näinhän se on, mutta nämä eivät ainakaan ole vaikeat. Kalaa ei kannata liikaa kypsentää, mutta tässä se on nesteessä, joten ei kuiva puisevaksi.