Mies oli lukenut jostakin lehdestä ruokaohjeita ja siellä oli ollut ohje, jossa murekkeeseen oli laitettu kaalia täytteeksi. Ajattelimme tehdä oman version ja siitä tuli varsin maukasta.

Ohjehan on jokaisen helppo soveltaa omasta mielimurkkeesta. Tuohon kaalilisukkeeseen käytimme:

puolikas punakaali

2 punasipulia

voita tai öljyä paistamiseen

tilkka punaviinietikkaa

ripaus hienoa sokeria, reilusti rouhittua mustapippuria ja suolaa maun mukaan

Kaalin suikaloimme juustohöylällä ja sipulinkin suikaloimme ohueksi. Laitoimme pannulle voita ja freesasimme kaalisipulisilppua hetken, jolloin se alkoi pehmenemään. Olen oppinut pelästyttämään kaalin. Eli pannu saa olla koko ajan melko kuuma, kun freesaat kaali, sitten kaadetaan reilu loraus etikkaa. Pannu sihahtaa mukavasti. Lisää mausteet ja hauduta kaali pehmeäksi.

Tee mureketaikina. Me teimme puolesta kilosta jauhelihaa. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka pekonilla tai vastaavalla. Laita puolet taikinasta vuokan pohjalle ja laita haudutettua kaalia reilu kerros ja lisää loppumureke päälle. Peitä pekonilla.

Paista 175 C asteessa kolmisen varttia. Kaada mahdollinen irronnut neste pois ja anna hetki vetäytyä.

Kaalia jäi ja nautimme sitä myös lisukkeena, se on varsin maukasta.