Laukut olisi pakattuna, piiras leivottuna ja kameroiden muistikortit valmiina. Nyt auton nokka kohti mökkiä ja viikon vapaata. Hassua ajatella, että on juhannus, kun olen vain tässä kotona tuhissut ja lueskellut. Ulkona on aika supisuomalainen sää;1245483720_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaan eipä se isommin haittaa, ainakin toistaiseksi mökkimme katto on ollut vedenpitävä. Italian reissuni inspiroimana ja sieltä tuomieni tuliaisten ansiosta on ruokalista aika saapasmaamainen.

Yön suolaiseksi, hehe eli tarkoitus on valvoa yötöntä yötä tänään, tekaisin aamutuimaan tonnikalapiiraan. Isäntä pitää tästä erityiseen. Olen sen joskus bongannut täältä riikka-t:n ( muistaakseni ) sivuilta.

1245484170_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1245484118_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on helppo ja sitä voi toki muuttaa mielensä mukaan. Erityisesti mua miellyttää tuo pohja, se on helppo tehdä ja on kevyt. En innostu niistä rasvaa tihruvista pohjista.

Yhteen 25/28 senttiseen torttuvuokaan tarvitset:

2 dl täysjyvä vehnäjauhoja ja hiivaleipäjauhoja

1 dl hiutaleita, nyt laitoin luomuohraa, mutta speltistä tulee myös maukasta

1 tl hienoa merisuolaa

1 tl leivinjauhetta

1 desi kylmää vettä

pari rkl öljyä, jos käytän öljyistä tonnikalaa, valutan siitä. ( en koskaan käytä öljytonnikalaa, jossa ei päällä lue, mihin öljyyn se on säilötty. Yleensä ne ovat auringonkukkaöljyssä )

Sekoita pohjan aineet ja taputtele se kärsivällisesti vuokan pohjalle ja hiukan reunoille. Laita jääkaappiin odottelemaan.

Täyte:

sipulia ja valkosipulia

2 prk tonnikalaa

reilusti oliiviviipaleita. parasta tulee kivellisistä.

aurinkokuitattua tomaatti 4-5 kpl silppuna

suolaa, mustapippurirouhetta

yrttisekoitusta, mulla italian yritit

prk kermaviiliä

desi maitoa

2 kananmunaa

Kuullota isohko keltasipuli silputtuna ja valkosipulia makusi mukaan. Valuta tonnikalat ja pilko tasaisemmiksi palasiksi. Lisää mausteet ja oliivit sekä silputtu tomaatti. Yhdistä sipulit sekaan.

Kaada pohjalle. Sekoita maito, kermaviili ja kananmunat hyvin sekaisin ja lisää pinnalle.

Paista 175C puolisen tuntia, että hyytyy ja saa kauniin värin.

Hauskaa Juhannusta!