Olen kalansyöjä, sen tunnustan. Lapsena kotona sai aina tuoretta kalaa, olihan äitini järven rannalta kotoisin ja isä harrasti metsästystä sekä kalastusta. Sieltä tuli myös into ja jonkinasteinen taito kokata niistä jotakin.

1245253231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on helppo ja voit toteuttaa vaikka grillissä tai uunissa.

Kahdelle tarvitset

1 pieni kesäkurpitsa

pari ahvenen nahatonta filettä ( toki muu käy yhtä hyvin )

limen mehua, mustapippuria ja suolaa

1 keitetty kananmuna + pari rkl voita sekä kourallinen hyvää juustoraastetta, mikäli olet juuston ystävä. Itse laitoin parmesania.

Sydämeksi iso katkaravun pyrstö.

Foliota

Vuole juustohöylällä kesäkurpitsasta pituussuuntaan suikaleita 2-3 kpl/ nyytti. Laita ne vierekkäin hiukan voidellulle foliopalalle pitkät sivut päällekkäin. Suolaa ja pippuroi kalafileet ja purista limen ( tai sitruunan ) mehua pinnalle ja laita ne kesäkurpitsan päälle. Voitele juustomunavoilla. Laita leveämpään päähän katkarapu ja pyöritä rullalle sekä kääri folioon. Toki voit käyttää myös hammastikkuja ja laittaa vuokaan, miten vaan.

Pistä grilliin kohtuullisen kovaan lämpöön ja paista 10 - 15 min. kuumuuden ja paksuuden mukaan. Uunissa 175 C ehkä hiukka pidempään.

Nautiskele raikkaan salaatin ja uusien perunoiden kanssa. Itse olen ns. hyväkarppi, eli keitetty ohraryyni tillillä maustettuna istuu mukavasti salaatin vierelle.